3ua

Компанія «Хуавей Україна» відкрила у Київському технічному університеті смарт-лабораторію з перетворення сонячної енергії на електричну

Компанія «Хуавей Україна» відкрила на базі факультету електроенерготехніки та автоматики Київського технічного університету навчально-наукову смарт-лабораторію Digital Power Lab з використання та перетворення сонячної енергії на електричну.

Нова лабораторія розкриває широкі можливості як в освітньому процесі, дозволяючи готувати затребуваних висококваліфікованих фахівців у сфері відновлюваної енергетики, так і для ведення наукових праць з оптимізації фотоелектричних процесів, підвищення їх ефективності, популяризації відновлюваної енергетики у різних господарських галузях.

За словами ректора університету КПІ, Михайла Згуровського, ця лабораторія стане містком між навчально-науковою базою та високотехнологічними підприємствами енергетичної сфери, в яких застосовуються сучасні рішення. Учням КПІ надається можливість працювати над новими проектами, отримуючи при цьому необхідні знання та досвід, які так потрібні для престижних компаній. Це зробить молодих фахівців затребуваними на ринку праці та успішними у кар’єрі.

Комплект наданого обладнання забезпечує додаткове енергопостачання у разі відсутності централізованої подачі електроенергії.