3ua

5000 ноутбуків від уряду ОАЕ отримали українські школярі

Майже 5000 ноутбуків від уряду Об’єднаних Арабських Еміратів в рамках Коаліції девайсів отримають вразливі категорії учнів 5-11 класів на Донеччині, Сумщині та Дніпропетровщині.

Більше 3000 лептопів завдяки спільним зусиллям Мінцифри, МОН та Фундації О.Зеленської передано в Сумську область, в райони, які ворог щоденно обстрілює,  внаслідок чого діти не мають доступу до освіти в офлайн форматі.

Натепер по Україні майже 300 000 учнів не можуть повноцінно навчатись через відсутність цифрового пристрою. Ця партія ноутбуків є частиною великої програми Коаліції девайсів щодо забезпечення українських школярів гаджетами. Партнери уже передали Україні 50 000 лептопів для навчання.

О. Лісовий, міністр освіти та науки, зазначив, що у планах є забезпечення ще 100 000 учнів цифровими гаджетами до кінця поточного року та 30 000 учителів. Мета проекту – надати можливості для відновлення та продовження освітнього процесу кожній дитині, в якої війна наразі відібрала можливість здобувати освіту традиційним методом.

Лісовий зауважив, що спільна робота благодійних фондів, державних інституцій та міжнародних партнерів сприяють та сприятимуть продовженню освітніх процесів попри воєнні дії.