3ua

Укрзалізниця з початку року відремонтувала понад 700 км колій та продовжує оновлювати інфраструктуру

В самому розпалі роботи з відновлення та покращення залізничної інфраструктури. На початок вересня цього року вже відремонтовано більше 700 км колій, що складає більше 60% від запланованих річних обсягів.

Завдяки відновленню залізничного полотна на Заході та Півдні країни велика кількість українських дітей змогла влітку відвідати туристичні місця та курорти в горах та на морі.

Масштаб робіт визначався відповідно із загальним станом колії на певних ділянках. Десь необхідно було оновити лише деякі елементи ж/д полотна, але інколи доводилося робити капітальний ремонт.

Окрім безпосередньо колій, станом на вересень 2024 оновлено 634 стрілочні переводи, з яких 142 були замінені повністю, а решта – частково.

Додатково зазначалося, що ремонтні роботи на залізничній інфраструктурі відбуваються згідно заздалегідь розробленого плану, тому жодним чином не заважають руху пасажирських і вантажних поїздів.

За планом, до кінця 2024 року планується здійснити ремонт 1200 км колій. Паралельно, продовжується будівництво ділянки за стандартами євроколії між містами Чоп та Ужгород.