3ua

В Бородянці відновили зруйнований під час повномасштабного вторгнення дитячий садок

В День Незалежності України у місті Бородянка Київської області урочисто відкрили відновлений після ворожого руйнування дитячий садок «Піноккіо» на 120 міст. Реалізація проєкту коштувала 500 000 євро. Кошти виділило Центральне управління проєктами Литви та Тайваню.

Реконструкція дитячого закладу проводилася за гроші неурядової організації з США  Hope Foundation. Але ще потрібно було привести до ладу територію, обладнати приміщення всередині, відновити зовнішню інфраструктуру. Спільний проєкт Тайваню та Литви полягав у купівлі необхідних меблів, будівництві дитячих майданчиків, альтанок, доріжок, оснащенні ігрових та спортивних кімнат, придбанні необхідного обладнання для кухні тощо.

Наразі «Піноккіо» готовий до приймання юних вихованців. Пізніше дітлахи отримають змогу навчатися в українсько-литовському ліцеї №1, який вже відбудували у Бородянці коштом литовського фонду розвитку співпраці та гуманітарної допомоги.

За словами заступника міністра закордонних справ Литви Симонса Шатунаса, який був присутнім на відкритті, відкритий дитячий садок є символом впевненого руху України в майбутнє. Він висловив радість від того, що в України є так багато партнерів на цьому шляху.