3ua

МОЗ закупило сучасне обладнання та розподілило його між 19 обласними лабораторіями: хто отримав

В рамках спільного зі Світовим банком проєкту з протидії Covid-19 та поширенню в Україні вакцинації МОЗ закупило 27 одиниць сучасного обладнання для лабораторних досліджень. Його вже розподілено по 19 обласних лабораторіях судово-медичної експертизи та центрах контролю та профілактики хвороб.

Це настільні охолоджувальні центрифуги – головний прилад кожної лабораторії, який завдяки високій швидкості обертання розділяє складники зразків та підтримує оптимальну температуру для їхнього зберігання.

Другим важливим приладом, придбаними МОЗ, є ампліфікатори QuantStudio. Завдяки ним проводяться аналізи на виявлення таких серйозних хвороб, як туберкульоз, ВІЛ-СНІД, гепатити, мононуклеоз, кандидоз, кліщовий енцифалит та багато інших.

Нове обладнання розширить можливості лабораторій та замінить те, що застаріло.

Придбані центрифуги отримають Київська, Донецька. Дніпропетровська, Івано-Франківська, Волинська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Житомирська, Чернігівська області та місто Київ.

Ампліфікатори передадуть до лабораторій Вінницької, Івано-Франківської, Київської Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської та Хмельницької областей та у бюро судово-медичної експертизи Хмельницької, Вінницької та Полтавської областей.