3ua

У Житомирській області розпочала роботу мобільна аптека

У Житомирській області розпочала роботу мобільна аптека. Це десятий регіон в Україні, де вже діє подібна послуга.

Такі пункти продаватимуть як рецептурні, так і безрецептурні ліки у віддалених регіонах, де немає аптек стаціонарних. Рецепт для отримання може бути як паперовим, так і цифровим.

Автоаптеки мають все необхідне обладнання, а саме холодильники з відповідною для зберігання препаратів температурою, доступ до інтернету, генератори.

Пацієнти зможуть придбати безкоштовні чи з невеликою доплатою медикаменти за програмою «Доступні ліки» для людей, хворих на цукровий діабет, епілепсію, хворобу Паркінсона, серцево-судинні та легеневі захворювання та навіть опіоїдні анальгетики для зняття болю у паліативних хворих.

Дізнатися про день та час прибуття мобільного аптечного пункту місцеві мешканці зможуть через місцеві теле- та радіоканали чи через мережу інтернет, набравши у пошуковому рядку «Мобільна аптека ТУТ».

Наразі на Житомирщині вона обслуговуватиме 53 віддалених населених пункти Словечанської, Олевської та Народнецької громад. Перший виїзд відбувся 3 вересня 2024 року.

В цілому по Україні такі аптеки вже діють на Миколаївщині, Одещині, Харківщині, Черкащині, Ріненщині, Київщині, Чернігівщині та Херсонщині.