3ua

Два лінійних прискорювачі отримали Чернівці та Тернопіль

Лінійні прискорювачі ElektaHarmony розповсюджуються Україною: на заході країни отримали обладнання і вже незабаром воно буде працювати на благо здоров’я громадян. Йдеться про Тернопіль та Чернівці, а саме: Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер та Буковинський клінічний онкологічний центр. Ця ініціатива триває з минулого року, коли за замовленням Міністерства охорони здоров’я в Україну були доставлені перші 15 екземплярів цього пристрою.

Чиновники міністерства зазначили, що для роботи з обладнанням заздалегідь готувалися приміщення, а також проходить відповідне навчання лікарський персонал. Використання прискорювачів допоможе боротися з раковими пухлинами, що посприяє боротьбі з онкологією в регіонах.

Персонал та онкоцентри проходять перевірку на відповідність стандартам роботи. Представник постачальника завжди проводить інспекцію приміщень медзакладу на виконання умов, необхідних для прийняття обладнання. Якщо всі вимоги виконані, то відбувається поставка прискорювачів.

За результатами ревізії вказані вище медичні заклади були визнані готовими до встановлення нового обладнання, додатково зазначено, що цей процес триватиме ще кілька місяців.