3ua

Українка Ярослава Магучих – нова рекордсменка світу зі стрибках у висоту

Легкоатлетка встановила нову планку у змаганнях зі стрибків у висоту серед жінок – 210 см. Цей показник є новим світовим рекордом.

Попереднє найвище світове досягнення становило 209 см, воно належало болгарській спортсменці С. Костадіновій та протрималось 37 років.

Тріумфаторка взяла неймовірну висоту з першої спроби 7 липня 2024 р та гучно увійшла в історію, подолавши один із найбільш старих світових рекордів. Легкоатлетичні змагання 8 етапу Діамантової ліги проводились в французькій столиці. Попередня висота у 207 м підкорилась Магучих з другої спроби.

Після видатної перемоги Ярослава стрибала від щастя та розділила радісні емоції, обіймаючись з тренеркою, Тетяною Степановою. Рекордсменку привітали суперниці по сектору. У месенджері Telegram українку з перемогою привітав глава держави та подякував за те, що завдяки її здобутку, український стяг піднявся так високо. Президент зазначив, що рекорд є дуже важливим для єдності та сили нашого суспільства.

Сама ж Магучих сказала, що неймовірно щаслива, адже змогла вписати назву України у світовій історії легкої атлетики. Наразі спортсменку планують номінувати на звання «Найкраща легкоатлетка сезону».