3ua

На Львівщині з’явився ще один сучасний комп’ютерний томограф

Завдяки спільному проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» МОЗ України та Міжнародного банку реконструкції та розвитку клінічний центр дитячої медицини у м. Львів отримав новітній апарат для проведення комп’ютерної томографії – General Electric Revolution Maxima 55 – 64 slice.

Цей медзаклад наразі є об’єднаною лікарнею з двома структурними підрозділами. В одному з них, львівському «Охматдиті», до цього часу не було комп’ютерного томографа. Щороку у центрі лікували стаціонарно понад 11 тис. діток з усієї України, кількадесят з них щотижня мусили проходити КТ в інших лікувальних установах міста.

Медики центру акцентують, що наявність обладнання у закладі дозволить своєчасно та якісно проводити діагностику дітям безпосередньо на місці. Переваги томографа моделі GE у швидкості сканування, воно триває до 15 хвилин, та безпеці. Апарат низькодозовий, з мінімальним рівнем опромінення. Завдяки додатковим засобам захисту ділянки тіла пацієнта, що не підлягають дослідженню, не опромінюються.

Комп’ютерний томограф уже змонтований, проте запуск обладнання відбудеться після проходження медичним персоналом кваліфікованого навчання по роботі з апаратом. Для введення томографа в експлуатацію знадобиться ще ліцензія від ДІЯР.